Axel Wellens


Therapeut

Geboren in 1964 (BelgiŽ)
Meer dan twintig jaar ervaring als kinesitherapeut
Meer dan zeven jaar ervaring als holistisch therapeut

Acupuncturist en kinesiologist
Stem-analyse therapeut (Voice-Analyse)
Acceptance Commitment therapeut (ACT-therapie)
Meer informatie daarover op onze ZenScan Facebook Pagina

^
Studies & Opleidingen

Voor acupunctuur, stemanalyse en ACT-therapie, kunt U in ons centrum een beroep doen op Axel Wellens, van opleiding kinesitherapeut, met jarenlange ervaring in het UZA. Axel heeft als aanvullende opleidingen oa kinesiologie en stemanalyse gestudeerd, en geeft momenteel ook Acceptance Commitment Therapy, voornamelijk naar verslavingen toe.

^
Analyses & Therapieën

"Voice Analyse" (Stem Analyse) werkt via een geavanceerd softwareprogramma, dat op basis van een stemopname van enkele minuten een uitgebreide analyse maakt van de mentale, emotionele, en fysieke gesteldheid van de spreker. Tevens geeft het een goede indicatie over vitaliteit, stress en chakraís. Door het meten van de trillingen die worden geproduceerd tijdens het spreken, kan de Voice Analyser bepalen welke energieŽn ontbreken en welke te sterk in het energieveld aanwezig zijn. Tevens kunnen we kijken welke biochemische stoffen teveel of te weinig aanwezig zijn.

"Acceptance Commitment Therapy" (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die je kan helpen om op een handiger manier om te gaan met je angsten, problemen en verslavingen. Deze behandelingsmethode kent haar oorsprong in de mindfulness. Acceptance betekent in deze context het accepteren van negatieve situaties en er vervolgens zo min mogelijk aandacht aanbesteden. Commitment betekent in deze context doelbewust en toegewijd handelen.  

^

Sophia Moens


Therapeute

Geboren in 1969 (AustraliŽ)
Meer dan twintig jaar ervaring als kinesitherapeute
Meer dan twaalf jaar ervaring als holistisch therapeute

Erkend acupuncturiste (lid Eufom)
Mora-therapeute (Bioresonantie)
Scio-therapeute (Biofeedback)

^
Studies & Opleidingen

Afgestudeerd in 1990 aan de Rijksuniversiteit Gent
Faculteit kinesitherapie en revalidatie wetenschappen

Van 1994 tot 1997 studie van chinese geneeswijzen en acupunctuur Jing Ming
Afgerond met een klinische stage in 1998 aan de Nanjing University China
Resulterend in een officiële erkenning door Eufom

Van 1995 tot 2001 diverse Reiki-graden behaald in loop van verscheidene jaren
Van 1997 tot 1999 studie Kinesiologie (Jing Ming - Huub Verlinden - Else Kielland)
Van 2006 tot 2009 gespecialiseerd in Mora Bioresonantie en Quantum Biofeedback
Van 2015 tot 2019 gespecialiseerd in SCIO-EDUCTOR Biofeedback en Stem-Analyse
Van 2020 tot 2021 opleidingen KPNI, OligoScan en Orthomoleculaire Therapie

^
Ontwikkeling & Therapieën

Dankzij mijn jarenlange ervaring als kinesitherapeute ben ik het menselijk lichaam steeds meer als een éénheid gaan zien, en groeide in mij de interesse om via een holistische aanpak de oorzaken van ziekten en klachten op te sporen en te bestrijden. Het uitgangspunt van holistische therapieën is dat de mens en zijn gezondheidsklachten één geheel vormen, en dat door het herstellen van evenwichten, het zelfgenezend proces in werking wordt gezet.

Door mijn stage in China heb ik dit principe van de holistische mensvisie, zoals toegepast in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), effectief leren doorgronden en begrijpen, en sindsdien is mijn passie voor deze totale aanpak steeds verder gegroeid. Niet enkel voor TCM en acupunctuur, maar later ook voor reiki en kinesiologie, en daarna ook voor alternatieve therapieën zoals MORA Bioresonantie en SCIO-INDIGO Quantum Biofeedback, die diagnostisch een sterke ondersteuning bieden bij allerhande klachten en problemen. Deze systemen bieden immers een unieke behandelingsmethode zowel om problemen op te sporen, als om het genezingsproces op te volgen en bij te sturen.

In 2020/2021 heb ik bij KPNI Gent de opleiding Orthomoleculaire Therapie afgerond, die voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijlinterventies inzet bij de preventie en behandeling van hedendaagse ziektebeelden. Daarnaast heb ik ook de opleiding Klinische Psycho-Neuro-Immunologie of KPNI voltooid, onder de leiding van Leo Pruimboom.

^