Sophia Moens


Therapeute

Geboren in 1969 (Canberra)
Getrouwd, moeder van twee kinderen
Hobby's : tennis, skiën, reizen, literatuur

Reeds twintig jaar ervaring als kinesitherapeute
En tien jaar als holistisch therapeute

Erkend acupuncturiste (lid Eufom)
Mora-therapeute (Bioresonantie)
Scio-therapeute (Biofeedback)

^
Studies & Stages

Afgestudeerd in 1990 aan de Rijksuniversiteit Gent
Faculteit kinesitherapie en revalidatie wetenschappen

Van 1994 tot 1997 studie van chinese geneeswijzen en acupunctuur Jing Ming
Afgerond met een klinische stage in 1998 aan de Nanjing University China
Resulterend in een officiële erkenning door Eufom

Van 1995 tot 2001 diverse reiki-graden behaald in loop van verscheidene jaren
Van 1997 tot 1999 studie kinesiologie (Jing Ming - Huub Verlinden - Else Kielland)
Van 2006 tot 2009 gespecialiseerd in Mora Bioresonantie en Quantum Biofeedback

^
Ontwikkeling & Therapieën

Dankzij mijn jarenlange ervaring als kinesitherapeute ben ik het menselijk lichaam steeds meer als een éénheid gaan zien, en groeide in mij de interesse om via een holistische aanpak de oorzaken van ziekten en klachten op te sporen en te bestrijden. Het uitgangspunt van holistische therapieën is dat de mens en zijn gezondheidsklachten één geheel vormen, en dat door het herstellen van evenwichten, het zelfgenezend proces in werking wordt gezet.

Door mijn stage in China heb ik dit principe van de holistische mensvisie, zoals toegepast in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), effectief leren doorgronden en begrijpen, en sindsdien is mijn passie voor deze totale aanpak steeds verder gegroeid. Niet enkel voor TCM en acupunctuur, maar later ook voor reiki en kinesiologie, en daarna ook voor alternatieve therapieën zoals MORA Bioresonantie en SCIO-INDIGO Quantum Biofeedback, die diagnostisch een sterke ondersteuning bieden bij allerhande klachten en problemen. Deze systemen bieden immers een unieke behandelingsmethode zowel om problemen op te sporen, als om het genezingsproces op te volgen en bij te sturen.

^

Axel Wellens


Als ondersteunend therapeut kunt U in ons centrum een beroep doen op Axel Wellens, die van opleiding ook kinesitherapeut is, met een jarenlange ervaring in het UZA. Axel heeft als aanvullende opleiding kinesiologie gestudeerd, en geeft momenteel ook ACT-therapie, voornamelijk naar verslavingen toe.

"Acceptance and Commitment Therapy" (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die je kan helpen om op een handiger manier om te gaan met je angsten, problemen en verslavingen. Deze behandelingsmethode kent haar oorsprong in de mindfulness. Acceptance betekent in deze context het accepteren van negatieve situaties en er vervolgens zo min mogelijk aandacht aanbesteden. Commitment betekent in deze context doelbewust en toegewijd handelen.  

^